Składniki:

1. Około 80 dag kwaszonej kapusty
2. 1 strąk żółtej papryki
3. 1 strąk czerwonej papryki
4. 2 papryczki chili
5. Około 1 kilograma ziemniaków
6. 1 litr bulionu
7. 2 łyżki oleju
8. Majeranek
9. Mielony imbir
10. Słodka papryka w proszku
11. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Kapustę opłukać, osączyć na durszlaku i pokroić. Paprykę żółtą i czerwoną rozciąć, usunąć pestki, umyć i osuszyć. Pokroić w dość grube paseczki.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Papryczki chili oczyścić z pestek, umyć i pokroić w cieniutkie krążki.
W garnku rozgrzać olej, wrzucić na niego krążki chili i podsmażyć. Dodać pokrojone papryki i dusić około 5 minut. Dołożyć pokrojone ziemniaki i zalać gorącym bulionem. Gotować aż, warzywa będą prawie miękkie a wtedy dołożyć kwaszoną kapustę. Gotować jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku na ostro przy pomocy podanych przypraw, a na koniec posypać majerankiem.