Sałatka serowa indyjska

jeden pięć dag twardego sera (zależnie od upodobania), jeden banan, jeden0 dag ananasa, trzy-cztery łyżki majonezu, pieprz czarny (lub Cayenne bądź mielona ostra papryka)

Ser i owoce drobno pokrajać i wymieszać z majonezem doprawionym do smaku pieprzem lub mieloną papryką. Sałatka serowa holenderska, jedenpięć dag twardego sera (edamskiego lub innego, zależnie od upodobania), dwie0 dag pieczarek, jeden/dwie szkl. słodkiej śmietanki, sól, szczypta mielonej słodkiej papryki

Ser utrzeć na tarce z dużymi otworami. Pieczarki obrać, umyć, pokrajać w cienkie plasterki i krótko zblanszować. Po ostudzeniu i osączeniu pieczarki połączyć z serem i wymieszać z lekko osoloną śmietanką doprawioną mieloną słodką papryką.